Når to tosser tager på tur

Man kan ikke altid sige, vi keder os når vores skønne cykelklub VCT er “lukket”, en lørdag uden planer… det skal da udnyttes…

Det er lørdag den 10. juni 2023, vi er beriget med skønt sommervejr lige under 25 grader, men heldigvis krydret med massevis vind fra øst.

Klokken 8 har vi samling ved stenen (Glostrup Centeret) og ruller nordover med masser overskud. Vi har skøn sidevind hele vejen til Frederiksværk, herfra og ud til Hundested Havn, er vi lige ved at blive skubbet i havnen af vinden i ryggen 😉

Det er første gang, jeg har prøvet overfarten mellem Hundested og Rørvig… Ja ja, det er for dårligt, men én gang skal jo være den første. Utroligt hvad man kan få for 90 kroner nu til dags og det var så endda inklusiv cyklen. Det var SÅ hyggeligt ;o))

På den anden side af fjorden ruller vi gennem skønne Rørvig og ned til Nykøbing Sjælland. Karsten har adviseret sine forældre, som er bosat her, om vi kigger forbi til et kaffestop. Her møder vi dagens tredje største opgave, jordbærtærte! Heldigvis er Karsten i skarp træning og tager i hvert fald mindst ét ekstra stykke for holdet 😉

Om det er tyngden fra al det kage Karsten har konsumeret, skal jeg ikke kunne sige. Men kort efter kaffestoppet bliver vi ramt af dagens eneste “uheld”. Karsten ryger i et stort hul ved et brostens vejbump og får slået hældningen på styret ud af kurs, heldigvis holder forgaffel, hjul og alt andet til slaget. Tiden derfra gav så desværre ondt andre steder i kroppen, da “fit’et” var slået lidt ud af kurs.

Ellers går turen nedover mod Holbæk stadig med højt humør. Vi var af Karstens far blevet lovet medvind hele vejen ned, den skulle vi så lede længe efter. Men smuk natur, gav smil på læben og højt humør alt imens kroppen blev mere og mere ’rørt’…

Vi rammer Holbæk og drejer venstre mod Vestegnen. Her melder Kasten så udsolgt i “tanken”, men det gode ved den melding er, vi så også her rammer dagens næststørste opgave. Vinden lige på næsen… Jeg må ned og finde “lokomotivet” frem og stødt, sikkert og vedholdent rammer vi Vestegnen. På grænsen til Albertslund, har jeg ikke mere tilbage i stængerne og der er udsolgt på både kadence og watt-måleren, så vi ruller stille hjem de sidste få kilometer til Glostrup.

Turen slutter på Glostrup Torv, hos Cafe de Lune. Her venter så dagens allerstørste opgave. Tredje halvleg med store fadbamser. Heldigvis har vi uovertrufne ever til at løse den slags udfordringer, så nej det blev ikke kun til én af slagsen. ;o))

En lang og skøn tur omkring Roskilde Fjord og Iseford. 171 kilometer fik jeg i stængerne den dag, i et smukt sommerland med modvind i spandevis og bedst af alt – det SKØNNESTE selskab.

Tak for turen Karsten, lur mig om jeg ikke har noget nyt i støbeskeen… Jeg kalder den 8-ball (det betyder jo modvindsgaranti)

Keep moving…

Skriv en kommentar